Klauzula informacyjna o monitoringu wizyjnym

Zgodnie z art. 13 ust. 1-2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE L.119/1) –dalej Rozporządzenie- informujemy, że:
1. Administratorem danych osobowych jest Dyrektor Publicznej Szkoły Podstawowej nr 11 im. Orląt Lwowskich w Opolu.
2. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych możliwy jest poprzez adres email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
3. Dane osobowe są przetwarzane w celu zapewnienia bezpieczeństwa uczniów i pracowników oraz ochrony mienia na terenie placówki na podstawie art. 108a ust.1 Ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe oraz art. 6 ust. 1 lit. c Rozporządzenia;
5. Dane zgromadzone przez monitoring wizyjny nie będą przechowywane przez okres dłuższy niż 30 dni.
6. Odbiorcami danych są podmioty, którym należy udostępnić dane osobowe w celu wykonania obowiązku prawnego.
7. Osoba, której dane dotyczą ma prawo do dostępu treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.
8. Osoba której dane dotyczą, ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeśli uzna, iż przetwarzanie przez Administratora danych osobowych narusza przepisy Rozporządzenia;
9. Wstęp na teren monitorowany poświadcza wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych w postaci monitoringu w zakresie wskazanym w pkt. 3. Konsekwencją odmowy udostępnienia tych danych jest brak możliwości przebywania na terenie monitorowanym.
10. Zapisy z monitoringu nie będą przekazywane do państw trzecich;
11. Pani/Pana dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.

 

teams

e dziennik

e szkola opolskie

dyplom I opole 1

solid

logo niepodlegla

prezydent

logo minister

50 lat logo



Dzisiaj 102

Wczoraj 211

Tydzień 102

Miesiąc 6168

Wszystkich 499584

W tej chwili stronę odwiedza 78 gości.